Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
alopex Satub siia tihti
|
Postitatud: Püh. Jan. 25, 2009 10:12 am Teema: Kas sina oskad autot juhtida??? |
|
|
markku kirjutas: | Lugupeetud kasutaja alopex. Olen korduvalt pannud tähele, et mainite saamatuid ning oskamatuid liikluses. |
Tunnen siin mingit solvumist.
Siis siin võiks kõik foorumi kasutajad kirja panna, mida nad arvavad iseenda auto juhtimis oskusest.
Teen siis ise algust.
Mina , kasutaja alopex, ei oska autot juhtida, kui olen teeoludele valinud
VALE SÕIDUKIIRUSE |
|
Tagasi üles |
|
|
cabernet1 Satub siia tihti
Liitunud: 15 Aug. 2008 Postitusi: 199 Asukoht: Kelmiküla - Kivistiku tare.
|
Postitatud: Püh. Jan. 25, 2009 1:35 pm Teema: Re: Kas sina oskad autot juhtida??? |
|
|
Ühinen. Olen valinud vale sõidukiiruse, olen võtnud ette manöövreid, veendumata, et tee on vaba, seega olen põhjustanud avarii. Lisaks olen ületanud lubatud suurimat kiirust ning vahetanud pimedal ajal tulesid valesti (liiga vara kaugtuled maha). Lisaks olen korduvalt sõitnud ristmikule välja keelava (kollase) tule ajal.
Olen liikluses puhta loll. _________________ http://www.mazdaklubi.com |
|
Tagasi üles |
|
|
markku Vana tuttav
|
Postitatud: Püh. Jan. 25, 2009 2:06 pm Teema: Re: Kas sina oskad autot juhtida??? |
|
|
alopex kirjutas: | markku kirjutas: | Lugupeetud kasutaja alopex. Olen korduvalt pannud tähele, et mainite saamatuid ning oskamatuid liikluses. |
Tunnen siin mingit solvumist.
|
Ei sugugi mitte polnud tegemist solvumisega.
Olen parkinud vale koha peale, korduvalt olen ületanud kiirust, teinud möödasõite kohas kus seda ei tohiks, kasutanud valel ajal valesid tulesid, sõitnud ilma turvavööta, sõitnud lubadeta, teinud manöövreid suunatuleta, sõitnud liikluses autoga mis ei vasta tehnonõuetele.
Kindlasti ei väida ma, et olen hea autojuht.
Kuid vähemalt siiani olen kenasti hakkama saanud ja oma vigu tunnistanud ning ka nende eest tasunud. :) |
|
Tagasi üles |
|
|
S4 Vana tuttav
Liitunud: 15 Nov. 2006 Postitusi: 838 Asukoht: viljandi lahedal
|
Postitatud: Püh. Jan. 25, 2009 6:28 pm Teema: |
|
|
Teie väited siin liigituvad sellesse klassi "kas ma järgin liiklus eeskirju".Mina ka 100% ei järgi ja kindlasti 100% kindla käega ka autot teepeal hoida ei oska aga sanga olen pihus hoidnud juba 5 aastaselt ja seda mitte issi süles ja võin öelda et oskan autoga sõita. _________________ Sõduautode remont ja keevitustööd. |
|
Tagasi üles |
|
|
Maik CCV Guru
|
Postitatud: Püh. Jan. 25, 2009 7:33 pm Teema: |
|
|
Nojah, siin tekib see küsimus,et mida auto juhtimise all mõeldakse ja millele rõhk küsimuses pannakse. Kui liiklusmärkide järgimisele siis naised vist löövad pika puuga jne.
a ma arvan,et ma olen kõiki liikluseeskirjasid rikkunud oma elu jooksul mis vähegi olemas on, sellegipoolest ma võiks ka väita,et oskan autot juhtida... :p Talvel koguaeg jäärajada, autoga küljetamine ja suvel ringrada samuti. Aga korralikult sõita küll ei oska :)
alopex hm, mis on õige sõidukiirus ? Mõned panevad esimese lumega kohe 30 maanteel, kas see on ÕIGE ? Ja teine tagant (mina ntx) julgen sõita seal 70+ ohutult. Kumb see ÕIGE nüüd siis on ? Mõlemad kiirused/autod on ohutud teiste liiklejate jaoks. Ja kas rallimehe jaoks on siis 150+ samas kohas õige kiirus? Kes neist siis tegelt sõita oskab ja kes ei oska ? _________________ Õudukas : Kui su ette satub aeglane liikus ja sõidab sama teed mis sina ,kuni linna lõpuni välja.... |
|
Tagasi üles |
|
|
andu* Aktiivne külaline
|
Postitatud: Püh. Jan. 25, 2009 7:47 pm Teema: |
|
|
Maik kirjutas: | Ja kas rallimehe jaoks on siis 150+ samas kohas õige kiirus? Kes neist siis tegelt sõita oskab ja kes ei oska ? |
Mis sul rallimeeste vastu on?
Nad nagu kõik teised, lihtsalt ei crashi vaid kaotavad kontrolli... _________________ Fuck the fuel ecconomy! |
|
Tagasi üles |
|
|
kristjan CCV Guru
Liitunud: 5 Märts 2006 Postitusi: 758 Asukoht: Tartu/Viljandi
|
Postitatud: Püh. Jan. 25, 2009 8:22 pm Teema: |
|
|
S4 kirjutas: | Teie väited siin liigituvad sellesse klassi "kas ma järgin liiklus eeskirju". |
just
ning sellisel juhul võin enda puhul kasutada sõna "enamjaolt".
Sõidan niimoodi, mis on tavaliselt minu seisukohalt kõige otstarbekam, ning enamasti on see ka kooskõlas kehtivate seadustega.
Üks paragrahv mida ma järjepidavalt rikkusin oli liiklusseaduse §74. Raudteeülesõidukoha ületamise nõuete rikkumine. Seda siis Paala kooli tagant kulgeval raudteel. Kuna satun tihti vastemõisa kanti ning seda enamjaolt samadel kellaaegadel, siis kogemusele toetudes tean ma ka enamjaolt, kas tulemas võiks olla rong või mitte, ning kuna tegemist on ka suhteliselt avara kohaga, ei pea ma vajalikuks sooritada seal kogu aeg täielikku stoppi, vaid võtan hoo maha ja vaatan. Õnneks on see märk sealt nüüd eemaldatud.
Samuti ületan tavaliselt kiirust Paala järve ääres oleval õuealal, sest kui teel ei ole jalutajaid ega rulluisutajaid, ei saa keegi sellest kasu, kui ma sellel avaral ja korrasoleval teel 20nega kulgen.
Eks ole ka mõningaid 70 ning 30 märke ning teisi situatsioone, mille korral seaduse järgimine on suhteliselt mõttetu, kuid siin tulebki arvestada seda, et seadused kui õigusnormid on üldised ja abstraktsed ning ei arvesta üksikjuhtumitega.
Seega enda puhul võin väita, et mu autojuhtimine on esmaselt kooskõlas vastavate teeolude ning situatsioonidega ning teisejärguliselt siis kehtivate seadustega. _________________ Lepmets & Nõges Law Firm
Jõe 13, 50104 Tartu, Estonia
www.lepmetsnoges.eu
|
|
Tagasi üles |
|
|
paala Aktiivne külaline
|
Postitatud: Püh. Jan. 25, 2009 8:23 pm Teema: |
|
|
Mina osakn liiklus eeskirja järgi sõita. Mitte kiirust ületada, see on ka oskus. |
|
Tagasi üles |
|
|
Heigo72 Satub siia tihti
Liitunud: 6 Märts 2006 Postitusi: 285 Asukoht: Pika tn. poiss
|
Postitatud: Püh. Jan. 25, 2009 11:13 pm Teema: |
|
|
Auto juhtimis oskus ja liikluseeskirjade järgimine 2 eri asja.
Juhtimisega võib tulla aega ajalt ikka ebameeldivusi.
Endal oli alles , et mitte sõita kitsele otsa maandusin ilusasti maantee kraavis.
Ju ei tulnud see lõppastme koolituse põdrakatse hästi välja.
Liikluseeskirjade eiramist eks tule ka vähe vahest ette. |
|
Tagasi üles |
|
|
Toitz Vana tuttav
|
Postitatud: Esm. Jan. 26, 2009 12:05 am Teema: |
|
|
sellest lõppastme koolitusest nii palju, et läbisin kah selle Tartus, aga väike kõhklus on ikka sees, nimelt platsi peal toimuvad need umbes 50km/h kiiruse juures kohati isegi väiksema kiiruse juures aga kui maanteel 90km/h sõites äkki põder ette hüppab siis ei jõua ju reageeridagi, kuna platsi peal sa tead, et põder ees ja juba eemalt saad mõelda, et kuidas sellest mööduda.
Samas auto käitub kah kindlasti erinevalt, kui hakata põdrast mööduma 50km/h vs 90km/h. _________________ Mulk...Maalt ja hobusega |
|
Tagasi üles |
|
|
Evil 9 Vana tuttav
|
Postitatud: Esm. Jan. 26, 2009 8:35 pm Teema: |
|
|
ega see lõppastme koolitus mööda külge maha ka jookse... mina julgen küll väita, et sain sealt õpetlikke kogemusi... kiirus jah seal väiksem aga haardetegurid võrdsed talviste tingimustega maanteel ja sellest tulenevalt auto enamvähem käitub sarnaselt suuremal kiirusel toimuvaga... aga siiski, ohutut teel püsimist |
|
Tagasi üles |
|
|
Evil 9 Vana tuttav
|
Postitatud: Esm. Jan. 26, 2009 8:39 pm Teema: |
|
|
veel üks tore asi meenus kui omal ajal lõppastet tehtud sai... teistelt nõuti kiiruse lisamist, mulle toonitati, et kui kiirust paari km/h võrra alla lasen, siis tulevad harjutused välja ka
samas sai 3 korda proovida ja vähemalt 1 õnnestus... maanteel ja sõidus olen suutnud siiani õnneks masinat teel hoida |
|
Tagasi üles |
|
|
leits Vana tuttav
|
Postitatud: Esm. Jan. 26, 2009 10:08 pm Teema: |
|
|
Kõige hullem praegu on see möödasõitmine kui vaalud kahe raja vahel. Ainuke lahendus ongi mitte mööda sõita vist. Samas 50km/h on ka jube venida _________________ Tahad Paintballi mängida? Võta ühendust:
1)leits ät ozkpaintball.ee |
|
Tagasi üles |
|
|
Maik CCV Guru
|
Postitatud: Esm. Jan. 26, 2009 11:13 pm Teema: |
|
|
veojõukontroll hoiab ka autot täitsa hästi tee peal, mina saan kenasti sõita ühe poole ratastega kõvasti vaaludesse ja teine paremal pinnasel, kontrolliga ei hakka käest ära tõmbama .
täna mingi idioot tuli vv teel keset teed sissesõidetud rada vastu , ei tõmmanud 20 cm ka enda poolele, ma päris korralikult vaaludes lasin, ime siis kui õnnetused toimuvad. Paras oleks olnud raisale sisse sõita,huvitav aint kes süüdi sel juhul jääb,kui rada keset teed on ja ääres mittesõidetav lumelörts ja vallid ? mõlemad süüdi vist kahjuks.
_________________ Õudukas : Kui su ette satub aeglane liikus ja sõidab sama teed mis sina ,kuni linna lõpuni välja.... |
|
Tagasi üles |
|
|
Evil 9 Vana tuttav
|
Postitatud: Esm. Jan. 26, 2009 11:41 pm Teema: |
|
|
need jah kõige idiootsemad... või siis kurvis oma arust lõikavad kavalalt... tahaks ka nagu ikka tee peal sõita mitte kraavi perve peal... |
|
Tagasi üles |
|
|
Toitz Vana tuttav
|
Postitatud: Esm. Jan. 26, 2009 11:55 pm Teema: |
|
|
Maik kirjutas: |
...mis on õige sõidukiirus ? Mõned panevad esimese lumega kohe 30 maanteel, kas see on ÕIGE ? Ja teine tagant (mina ntx) julgen sõita seal 70+ ohutult. Kumb see ÕIGE nüüd siis on ? Mõlemad kiirused/autod on ohutud teiste liiklejate jaoks. Ja kas rallimehe jaoks on siis 150+ samas kohas õige kiirus? Kes neist siis tegelt sõita oskab ja kes ei oska ? |
Tänu nendele kolmetähelistele abimeestele ongi iga inimese jaoks ilmastikust tingitud kiirused erinevad. Kui siin see kõva lumetorm oli siis 50ga sõites juba kiskus kraavi poole, aga teine mees sõidab samades tingimustes vabalt 70-80ga, ütleb ainult, et veojõukontroll ja/või külglibisemisvastane seade vilguvad armatuuris kordamööda ja sõit nagu lust ja lillepidu.
Mulle ka keset teed auto vastu sõitnud, seda siis kruusateel, tõmbasin kah tee äärde, et mitte kokku sõita ja naksti olin risti, kuna pool autot sattus lahtise kruusa peale. _________________ Mulk...Maalt ja hobusega |
|
Tagasi üles |
|
|
leits Vana tuttav
|
Postitatud: Teis. Jan. 27, 2009 12:55 am Teema: |
|
|
Maik kirjutas: | veojõukontroll hoiab ka autot täitsa hästi tee peal, mina saan kenasti sõita ühe poole ratastega kõvasti vaaludesse ja teine paremal pinnasel, kontrolliga ei hakka käest ära tõmbama .
täna mingi idioot tuli vv teel keset teed sissesõidetud rada vastu , ei tõmmanud 20 cm ka enda poolele, ma päris korralikult vaaludes lasin, ime siis kui õnnetused toimuvad. Paras oleks olnud raisale sisse sõita,huvitav aint kes süüdi sel juhul jääb,kui rada keset teed on ja ääres mittesõidetav lumelörts ja vallid ? mõlemad süüdi vist kahjuks.
|
No kontroll kontrolliks, aga kui käest minema l2heb on suht ladna. Siis ei aita enam miski. Mul on ka mingid veojõud, pidurdusjõu ja mingid külglibisemised ja sada muud imet. Kui ta ikka l2heb, siis l2heb ka _________________ Tahad Paintballi mängida? Võta ühendust:
1)leits ät ozkpaintball.ee |
|
Tagasi üles |
|
|
Evil 9 Vana tuttav
|
Postitatud: Teis. Jan. 27, 2009 8:35 am Teema: |
|
|
jaa... füüsika vastu ei saa keegi... mõistusega tuleb sõita... mina küll vahepeal vihastan täiesti tühja tampiva ABS-i peale... maanteel äkk olukorras pole veel aidanud ka... samas ei ütleks, et vähe sõitnud... isiklikel masinatel pole veojõu ja külglibisemise seadet ühelgi olnud ja ikka mööda teed õnnestunud kulgeda...
Viimati muutis seda Evil 9 (Teis. Jan. 27, 2009 8:27 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
|
Maik CCV Guru
|
Postitatud: Teis. Jan. 27, 2009 8:35 am Teema: |
|
|
ega inertsist/massist ja veermiku pidamisest veojõu kontroll üle ei ole. Sõita peab ikka oskama.. _________________ Õudukas : Kui su ette satub aeglane liikus ja sõidab sama teed mis sina ,kuni linna lõpuni välja.... |
|
Tagasi üles |
|
|
Tiiger Vana tuttav
|
Postitatud: Teis. Jan. 27, 2009 7:37 pm Teema: |
|
|
Sõita oskan, aga ei käitu teps mitte alati just nii nagu olukord seda nõuab, nimetagem seda nahhaalsuseks näiteks.... _________________ Veakoodide lugemine ja kustutamine OBDII ja VAG tüüpi autodel!
+372 59045568 |
|
Tagasi üles |
|
|
|