open
 KKK   Otsi   Liikmete nimekiri   Kasutajagrupid   Registreeri   Profiil   Kontrolli, kas on uusi sõnumeid   Logi sisse 

Koputus südametunnistusele !
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
 
Uus teema   See teema on suletud: te ei saa postitusi lisada ega muuta.    Car Club Viljandi -> Vaba teema
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
leits
Vana tuttav


Liitunud: 9 Nov. 2006
Postitusi: 801
Asukoht: S-Jaani

PostitusPostitatud: Kolm. Jan. 21, 2009 6:54 pm    Teema: Vasta viitega

Maik palju H8 udukate kittide hind on
_________________
Tahad Paintballi mängida? Võta ühendust:
1)leits ät ozkpaintball.ee
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Toitz
Vana tuttav


Liitunud: 25 Dets. 2007
Postitusi: 614
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: Kolm. Jan. 21, 2009 7:16 pm    Teema: Vasta viitega

Päris nii kah ei saa, et mina vahetagu iga aasta esiklaasi, kui sina sõidad illegaalsete tuledega ringi.
Ega varsti võibki juhtuda nii, et keegi ei viitsi enam kaugtulesid kah maha võtta, et mis seal ikka, see paarkümmend sekundit kannatatakse ära.

Täna õhtul töölt tulles ekstra vaatasin vastusõitvate auto tulesid, ausaltöeldes jäi silma ainult üks, kellel oli tuli paigast ja see oli kah halogeeniga, aga mis veel silma jäi, nimelt on osade xenon pirnidega autode tulede ümber häiriv kuma, ja see võimendab xenoni valgust, otseselt ei pimestanud aga häiris. Osadel tuledel puudus see häiriv kuma. Ja see kuma tulebki sellest, et tule hajuti või lääts ei murra valgust õigesti, enamus valgusest läheb küll õigesse kohta, aga mingi osa ikka mööda. Väga hästi on näha selle aparaadiga millega TÜV mehed tulesid kontrollivad.

2004 aastal kui need esimesed tavasoklisse sobivad xenon pirnid eestisse jõudsid, siis oli nende hinnaks 8-10K. Mõned üksikud paigaldasid neid, kuna uued esituled maksid vähem. Aga mis nüüd, komplekti saab kätte juba 700ga, aga proovi kahte uut laternat selle raha eest saada. Ja siis ongi, kui tulede plastikklaasid ära tuhmuvad ja tuled enam ei näita siis selleasemel, et uued tuled osta, pannakse võimsamad pirnid sisse.

Ps ei poolda ka neid, kes panevad tuledesse ettenähtust võimsamad pirnid, seega ei ole ma puhtalt xenoni vastane.
Paneks isegi oma autole xenon tuled, aga tehas ei ole valmistanud minu autole xenon variandis esitulesid, ja hella pakub kah ainult moodultulesid, mis mulle ei istu.
Seega jääb mulle üle ainult tulede poleerimine või uut ostmine või lsatulede paigaldamine ja sinna legaalsete pirnide panemine.

Selle eelmise tuuningu jutu peale täpsustaks veel, et Maik sinu autot näiteks tuua polnud siiski kõige parem mõte. Ok sinu auto peab vastu selle tuunimise peale. Aga kust see piir peaks minema siis, et kui palju võib tuunida, sest igat autot eraldi ei jõua üle vaadata, et kas peab vastu kui 200hp võimsamaks tuunida või mitte. Sellepärast ongi riik "tuunimisvõimaluseks" pakkunud mootorivahetuse või see originaal +30% võimsust, sest sellise peaks ju iga auto vastu, kui tehniiselt korras on.
Eriprojektid on kah võimalikud, paraku nõuavad need väga palju aega ja paberimäärimist.

Ei taha ja viitsi kellegagi kakelda, ja vaevalt, et keegi nüüd selle teema peale omal tuled maha kisub ise kah ei kisuks. Eks ma siis elan üle selle, kui keegi pimestab, annan oma tuledega märku, et miski korrast ära. Ülejäänu juba igaühe enda teha kas võtab midagi ette või laseb samas vaimus edasi.
_________________
Mulk...Maalt ja hobusega
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Maik
CCV Guru


Liitunud: 6 Märts 2006
Postitusi: 4613
Asukoht: 53739192

PostitusPostitatud: Kolm. Jan. 21, 2009 7:39 pm    Teema: Vasta viitega

See foorum pole piisavalt pädev,et nendel teemadel siin arutleda Toitz.
Oijah. Pea valutab juba ja eriti ei viitsi sel teemal arutleda enam.
_________________
Õudukas : Kui su ette satub aeglane liikus ja sõidab sama teed mis sina ,kuni linna lõpuni välja....
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
pahtlikunn
CCV Guru


Liitunud: 22 Märts 2006
Postitusi: 1367
Asukoht: salo

PostitusPostitatud: Kolm. Jan. 21, 2009 10:26 pm    Teema: Vasta viitega

Hakkab looma juba huvitav kas aju vähk kolis välja juba
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
cartman
Vana tuttav


Liitunud: 10 Märts 2006
Postitusi: 2143
Asukoht: viljandi-männa, paala, viiratsi

PostitusPostitatud: Kolm. Jan. 21, 2009 10:33 pm    Teema: Vasta viitega

Cabernet 1 tunnen kaasa su lastele ja naisele. Kodus kah vist käid ajad näpuga järge(ä pane tuld põlema, ä lase veel joosta jne) tyypiline vinguja. See teema on lihtsalt põhjus kellegi kallal vinguda(ei tea , vkas oled kade vms). Pimestav xenon(yldiselt ikka valesti regul.), pimestavad tavatuled ei tekita nyyd kyll mingeid erilisi liiklusõnnetusi(sina võrdled Laiksooga ). Kordades rohkem liiklusõnnetusi või võimalusi nende tekkimisex(kihutamine, joobes juhtimine, pensokad roolis, si..ad teed jne), mix sa neid asju taga ei kiru? Kui sul muidu rahu ei anna , siis usun et Maik on nõus sulle oma tulesi näitama(proovi tegema , et kuidas pimestavad v mitte). Ma saan aru , et pyyad näidata end erit seadusekuulekana, yhtegi reeglit ei riku a aint paberis ei tasu kah kinni olla. Tähtis on reaalsus.
Ja mix yldse võrdlet soomet eestiga. Arvad , et sealne liikluskultuur on tõesti laitmatu(jalakäial ple lootustki yle tee saada kui just ise teele ei astu, Kiirust yletataxe soomes ikka mõnuga, suunda näidataxe poole vähem kui eestis). Kuna seal on teed ja nendega seonduv kõvasti parem ei saa võrrelda liiklus taset aint statistika järgi. ja see on petlik et soomlased ei jõua autosi osta omale. Kui paljudel on mingid teised(hobi) autod, usa rauad. Ja soome son ikka väga palju uusi autosi tekkind, vanaga sõidetaxe kuni sureb ja ostetaxe ikka võimalikult uus(odavam pidada ju). Mina oma nissaniga olex nagu mingi vana kynaga uute autode seas(ok helsingi a ikkagi kui võrrelda tallinnaga). Tase on yhtlasem a uusi autosi on rohkem(vanad pigem töö autod) . Ahjaa ootan ikkka oma xenoni kysimusele vastust(just sinult).
ple eriline sulesepp seega ei oska vb piisavalt end väljendada. Aga yldiselt võta asju vabamalt, elu kah lihtsam, parem.
_________________
6L diisel:D
300+kw ja ca 1000Nm

"sülearvutite remont ja hooldus" Tartus(ka saatmisega yle eesti) 51 936 191
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
paala
Aktiivne külaline


Liitunud: 10 Mai 2006
Postitusi: 58
Asukoht: Hanko

PostitusPostitatud: Kolm. Jan. 21, 2009 10:34 pm    Teema: Vasta viitega

Maik ära aja et uuemad on 50% kallimad.
Võib olla tõesti mõni üksiks eksootiline auto.
Näiteks tuttikas skoda superb on maksab kuskil 80000 eek rohkem kui eestis, ehk siis mitte mingil juhul 50%
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Maik
CCV Guru


Liitunud: 6 Märts 2006
Postitusi: 4613
Asukoht: 53739192

PostitusPostitatud: Kolm. Jan. 21, 2009 10:48 pm    Teema: Vasta viitega

kas sa vaatad autode hinda või veromakse mis tuleb riigile tasuda autot ostes ja mida arvestakse iga auto ja mootori tüübi kohta eraldi ? See kõik oleneb autost. Diiselautod on oluliselt kallimad, mida suurem mootor seda kallim jne, eksootikast ei tasu rääkidagi.

toome näite - soomes ülemus mul ostis pajero 2000+ aasta midagi, ei mäleta, auto hind oli vist 20 000 eur - koos maksudega läks ligi 40 000 eur. Võibolla 50% on üle pingutatud aga 1/3 peaks autost maksud jämedalt olema mis tuleb riigile maksta... sellest ka see tänavapilt on väga teine,kuigi palgad ka kõrgemad. Lisaks veel diisli puhul aastane saastemaks.

edit: leidsin paar teemat ka :

uue auto maaletoomine läheb ostjale maksma pluss 42% autohinnast
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=17450
_________________
Õudukas : Kui su ette satub aeglane liikus ja sõidab sama teed mis sina ,kuni linna lõpuni välja....
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
vamps
CCV Guru


Liitunud: 14 Apr. 2006
Postitusi: 1165
Asukoht: Viljandi/Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm. Jan. 21, 2009 10:54 pm    Teema: Vasta viitega

pets4524 kirjutas:
... Igasugu targutajad klaasidest ja muust eks hakake siis endast pihta ja vahetage iga paari kuu tagant tuleklaasid ja reflektorid välja ning vahetage ka esiklaase aastas korra jne ja vaadake kui kõvad jutulinnud te siis edasi olete kui arved kokku lööte, endal pole pooltel niigi pena rahagi...


Kusjuures ma vahetangi iga aasta esiklaasi:D Tutika esiklaasiga suvele vastu sõita on ikka lust, sest suve ja talvega saab see Eesti oludes ikka kõvasti vatti. Tuleklaase ja reflektoreid ei pea vahetama, kuna mu autol tavalise halogeen pirnigagi näitavad väga hästi.
Ja see kütuse raha teema on ka päris hästi tabatud Su poolt:D Tüüpiline kui mingi noore mehe "märg unenägu" saab äkki reaalsuseks viimaste rahade eest, kuid see reaalsus tarbib tihti tavalisest rohkem ka kütust. Ja siis üritatakse seda ka tuunida ja lahedamaks, vingemaks ja mai tea milleks veel teha ning ka sellele kulub, kui aus olla, täitsa märkimisväärsed summad. Noh ja siis ei jäägi lõppkokkuvõttes kütuse jaoks väga palju raha.
Enda kõige naljakam kogemus on kui läksin tankima, panin enda autole kütuse jooksma ning teisele poole sõitis minu arvates vägagi kena e38 kerega 750, välja astus naljaka välimusega noor meesterahvas, naigi dress ja naigi vedrutoss jalas, tuli vist otse sportimast:P Noh mu masinal väike paak, ei võta kaua aega täis lasta. Aga teisel pool käis tankimine ikka väga kiiresti. Huvi pärast läksin siis vaatama palju vana oma 750 kütust lasi. Tervelt 100 krooni eest:D Ja tolle mehe olemust arvestades, tal oluliselt rohkem kütuse raha vaevalt oligi.

Aga jah, Cabernet1 võrdlus kohalike kõvatajate ja poliitikute osas on minu arvates küll päris õige:)
Niiet kõvatage edasi oma kütte raha ja tuunimisega. Ma kõvatan ka, lähen reedel nädalaks lauareisile:P
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
Eix
Aktiivne külaline


Liitunud: 8 Märts 2006
Postitusi: 99

PostitusPostitatud: Kolm. Jan. 21, 2009 11:23 pm    Teema: Vasta viitega

Huvitav kes esimesena ära väsib.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
markku
Vana tuttav


Liitunud: 26 Märts 2006
Postitusi: 815
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 12:15 am    Teema: Vasta viitega

Ma isegi ei viitsinud tänaseid postitusi läbi lugeda.. viskasin pilgu peale ja nägin, et härra kõige targem juba loobib meid kinnisvara tarkustega... siis no sorry. Mehel pole peas kõik korras ! Kas sul tõesti pole mitte midagi oma eluga peale hakata ?! Lapsepõlves noriti või milles asi ?


Igatahes viimased 2 päeva olen olnud hommikul 8st õhtul 8ni roolis. Nii valges kui pimedas ning ka tänases paksus udus ja mitte viljandi ümbruses vaid mööda eestit pärnust narvani. 2 päeva olen jälginud mis tulesid inimesed kasutavad ja kas see häirib mind ja millised tuled häirivad.

Üldiselt võin käe südamele panna ja öelda, et mind tõesti ei häirinud ühegi auto ei xenonid, lähituled ega udukad - mis olid reguleeritud ( või vähemalt ühtlased ). Küll aga häirisid nn. "ühesilmalised", et kas üks tuli kõrgemale näitamas või üldse kustunud.


Ja nüüd tuli idee... et kuna teema on juba suhteliselt kõva kära üles tõmmanud... siis pakuks välja sellise asja. Ajaks kokku 20 autot. 18 neist sellisi millel on xenonid tehase poolt paigaldatud ning 2 tükki millel isepaigaldatud ja reguleeritud. Ja teeks sellise uurimuse, et kas need kes siin kõvasti kisanud on leiavad need 2 autot nende 20 seast üles või mitte.

Siinkohal härra cabernet olen sulle nõus 500.- käima peopeale kui praagid need 2 autot välja 20 seast :) ja kui ei praagi välja siis paluks, et edaspidi teed vähe uurimustööd enne kui suu avad.


Mis arvad ?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Toitz
Vana tuttav


Liitunud: 25 Dets. 2007
Postitusi: 614
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 12:48 am    Teema: Vasta viitega

raha ei taha, aga mina oleks nõus tulema. Boonusena sooviks kohta kus on olemas sirge sein, et tulesid saaks seina peale lasta.
_________________
Mulk...Maalt ja hobusega
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
leits
Vana tuttav


Liitunud: 9 Nov. 2006
Postitusi: 801
Asukoht: S-Jaani

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 12:49 am    Teema: Vasta viitega

kuldne idee :). aga lahendus on liiga lihtne :) :D Auto käima ja vaatame mis tuled teevad :D
_________________
Tahad Paintballi mängida? Võta ühendust:
1)leits ät ozkpaintball.ee
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
pahtlikunn
CCV Guru


Liitunud: 22 Märts 2006
Postitusi: 1367
Asukoht: salo

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 12:51 am    Teema: Vasta viitega

Ei Markku ta vaikne vist ootan isegi vastust aga ei midagi...... Cabernet1 uuuuuuuuuuu kus oled
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Toitz
Vana tuttav


Liitunud: 25 Dets. 2007
Postitusi: 614
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 1:00 am    Teema: Vasta viitega

leits kirjutas:
kuldne idee :). aga lahendus on liiga lihtne :) :D Auto käima ja vaatame mis tuled teevad :D


mind ei huvita see automaatne reguleering, tahan lihtsalt näha kui suur vahe on tehase omadel ja ise paigaldatud. värvitemperatuur kah ei koti. Kuigi see võib kah asja muuta, väidetavalt pidi kõige tugevama valgusjõuga olema 6000K pirn.
_________________
Mulk...Maalt ja hobusega
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Maik
CCV Guru


Liitunud: 6 Märts 2006
Postitusi: 4613
Asukoht: 53739192

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 8:36 am    Teema: Vasta viitega

Siin foorumis on umbes 0 autot sellist millel vist tehase xenon on...
aga mul töö juures käib küll neid igasuguseid.
_________________
Õudukas : Kui su ette satub aeglane liikus ja sõidab sama teed mis sina ,kuni linna lõpuni välja....
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
leits
Vana tuttav


Liitunud: 9 Nov. 2006
Postitusi: 801
Asukoht: S-Jaani

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 8:39 am    Teema: Vasta viitega

Mul on tehase xenon :D ja pirnid küljes 4300K .. ehk nö valge valus .. eksid toitz, 6000K ei ole parim lahenuus. parim lahendus on 5000K (õrnalt sinakas) tähis peaks olema D2C (mingi d2s ja r tuletus). Hind on osramitel mingi 200 euri või nõks alla.

6000K märjal asfaldil neeldub pinnasesse nii mis kole.
_________________
Tahad Paintballi mängida? Võta ühendust:
1)leits ät ozkpaintball.ee
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
vip001
Vana tuttav


Liitunud: 12 Märts 2006
Postitusi: 620

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 9:16 am    Teema: Vasta viitega

minu autol tehase omad küljes
peaks olema 5000k

ja usun et neid on siin veel
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
cabernet1
Satub siia tihti


Liitunud: 15 Aug. 2008
Postitusi: 199
Asukoht: Kelmiküla - Kivistiku tare.

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 9:22 am    Teema: Vasta viitega

markku kirjutas:
Lapsepõlves noriti või milles asi ?
See on järjekordne isiklikuks minek. Aga see selleks. Cartmani teemat ma ei kommenteeri üldse, sest peale paari esimest tema tehtud postituse lugemist lasen seda vaid kergelt silmadega üle. Sry.

Mis puutub testimisse, siis ma ei usu, et ma kuigi suur spets olen neil tuledel vahet tegema. Küll aga mõnda konkreetset autot linnas tean, millel valesti reguleeritud või üldse reguleerimata xenonid, sest on omal ajal töötatud auto peal, kus 24 tundi jutti roolis. Siis - eriti väsinud silmadega oli mõni ikka väga mõrv silmadele.

Kui hakata teemat algusest vaatama, ei ole seal kuskil kirjas, et "Mina cabernet1 tuledespets... teen vahet heal ja halval..." Seal on konkreetselt öeldud, et xenon tulede paigaldamine sõidukile, millel ei ole tehas neid ette näinud või millel puuduvad vajalikud osad, on seadusevastane.

Hoia seega oma 500.- omale ning osta naisele midagi ilusat või autosse natuke kütust. Kui targemat ei oska teha, käi selle raha eest paar korda talve jooksul autoga pesulas - kestab kauam.
_________________
http://www.mazdaklubi.com
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Toitz
Vana tuttav


Liitunud: 25 Dets. 2007
Postitusi: 614
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 10:12 am    Teema: Vasta viitega

leits kirjutas:
Mul on tehase xenon :D ja pirnid küljes 4300K .. ehk nö valge valus .. eksid toitz, 6000K ei ole parim lahenuus. parim lahendus on 5000K (õrnalt sinakas) tähis peaks olema D2C (mingi d2s ja r tuletus). Hind on osramitel mingi 200 euri või nõks alla.

6000K märjal asfaldil neeldub pinnasesse nii mis kole.


Ma pidasin silmas pigem valgusjõudu luumenites. Kui 4300K pirni puhul on valgustugevus 2300lm, siis 6500K pirni puhul 2700lm ja 9000K pirni puhul taas 2300lm. Sellega olen nõus, et sinine valgus neeldub rohkem ja sellepärast on kehvem.
_________________
Mulk...Maalt ja hobusega
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
kaspar
Vana tuttav


Liitunud: 6 Märts 2006
Postitusi: 1372

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 10:38 am    Teema: Vasta viitega

Minu arust jõudis asi nüüd lõpplahenduseni. Punkt sulle Markku! Kui hr. cabernet1 tunnistab, et vahet pole tema jaoks tehase ja ise paigaldatud xenonite vahel (järelikult ei pimesta aftermarket xenonid rohkem kui tehase omad) ja teema algatamise põhjuseks oli vaid seadusega vastuollu minek, siis eks igaüks ise teab, kas rikub või ei. Samamoodi võiksid hakata kirja panema led parktulepirnidega autosid.

Ja kui sa eelnevalt ütlesid, et väga vale on ainult välimuse pärast panna xenon tuled, siis mille kuradi pärast sa oma autole valuveljed panid? Tahad bussikas naisi lantida oma velgedega?

Varsti võiks teema ära lukku vist panna, väga mõttetuks kisub.
_________________
Kõik vajalik autospordiks - www.rallipood.ee
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Toitz
Vana tuttav


Liitunud: 25 Dets. 2007
Postitusi: 614
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 10:50 am    Teema: Vasta viitega

kaspar kirjutas:


Ja kui sa eelnevalt ütlesid, et väga vale on ainult välimuse pärast panna xenon tuled, siis mille kuradi pärast sa oma autole valuveljed panid? Tahad bussikas naisi lantida oma velgedega?

Varsti võiks teema ära lukku vist panna, väga mõttetuks kisub.


Valuvelgedel on mitmeid muid eeliseid peale välimuse. Välimus on valuvelgede puhul ainult boonuseks. Esiteks on nad jäigemad kui plekkveljed, teiseks kergemad, siis veel pidurite jahutuse seisukohalt on efektiivsemad jne jne.
_________________
Mulk...Maalt ja hobusega
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
cabernet1
Satub siia tihti


Liitunud: 15 Aug. 2008
Postitusi: 199
Asukoht: Kelmiküla - Kivistiku tare.

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 11:03 am    Teema: Vasta viitega

kaspar kirjutas:
Samamoodi võiksid hakata kirja panema led parktulepirnidega autosid.

mille kuradi pärast sa oma autole valuveljed panid? .



Nagu ma juba mainisin, ei ole ma spetsialist tulede alal ning masinaga võistlema ei hakka. Jah teema on saanud alguse seadusvastasest tegevusest ning antud foorumis, foorumi omaniku loal ka õhutatud seadusrikkumistest.

Mis puutub LED parktuledesse, siis antud osas ei oleks ma isiklikult (mitte seaduslikult) neile vastu, sest teadupärast võtab LED vähem voolu, seega hakkab kokku hoida kütust ja säästab loodust.

Mis puutub minu masina valuvelgedesse, siis tegelikuks põhjuseks oli topeltvelgede soov. Liiklusohutuse seisukohalt on parem, kui ma saan visata talverehvid alla just siis, kui neid vaja on, mitte ei pea seisma rehvitöökoja järjekorras. Kuna aga plekkveljed antud isendile maksid 900.- tükk, siis valuvelg oli odavam.
Valuveljed minu auto all on just majanduslikult kaalutletud ost liiklusohutuse parandamiseks.
_________________
http://www.mazdaklubi.com
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
cabernet1
Satub siia tihti


Liitunud: 15 Aug. 2008
Postitusi: 199
Asukoht: Kelmiküla - Kivistiku tare.

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 11:11 am    Teema: Vasta viitega

kaspar kirjutas:
Tahad bussikas naisi lantida oma velgedega?


BTW jälle kisub natuke isikliku laadi solvanguks. Kodanik kaspar. Teen ettepaneku sellist laadi kommentaarid hoida omale või kirjutada äärmisel juhul kodus oma voodi põhja alla. See ei aita grammigi diskusioonile kaasa vaid õhutab vaenu ja ärapanemist.

Tegemist on siiski avaliku autofoorumiga ja kui sina administraatorina laulad sama laulu, et seaduse rikkumine on lubatud, teeksin ettepaneku kustutada postitus, mis hõlmab endas illegaalse streetrace taunimist.

Öeldakse, et kes valetab, see varastab ja kes varastab, on võimeline ka tapmiseks.

Kui CCV on ametlik ja avalik foorum, peaks siinne keskkond olema kõikide seadusrikkumiste vastane, mitte neid valikuliselt toetama.

Sry, et OT.


kaspar kirjutas:
mille kuradi pärast sa oma autole valuveljed panid? Tahad bussikas naisi lantida oma velgedega?
.
Sinu enda postitusest loen välja teatava loogika. Katsun selle järgi ka pisut elada.
Juhul, kui peaksin nägema sinu autot liikumas ning kui sellel on valuveljed all, siis võtan teadmiseks ja võimalusel teavitan ka teisi, et oled teel justnimelt bussijaama naisi lantima.
_________________
http://www.mazdaklubi.com


Viimati muutis seda cabernet1 (Nelj. Jan. 22, 2009 11:20 am). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Maik
CCV Guru


Liitunud: 6 Märts 2006
Postitusi: 4613
Asukoht: 53739192

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 11:19 am    Teema: Vasta viitega

Turvavöö kinnipanek peaks olema küll inimese oma valik (juhul kui ta istub esiistmel) näiteks. btw, ma olen üsna harjunud sõitma vööga , no problems here. Selle eest 6k trahvi teha on lollus, teisi inimesi sellega ju ei ohusta ja pole liiklusohtlikkust tõstev tegevus. Mille eest siis kuni 6000 eek trahvi ? Minu autos taga istuvatel inimestel on vöö kinni btw, liiga palju näinud pilte mis esiistmetega muidu juhtub.


AS Eesti Politsei ja muud ei midagi.

Mõned rikkumised on rikkumised ja teised ei ole "NII VÄGA RIKKUMISED" , SELLES ON VAHE. Et kõike ühele pulgale asetada peab ikka päris ära keerand inimene olema, see peaks küll selgemast selgem olema. Kui sa juhuslikult arvad,et kõik on seaduse ees võrdsed näitab seda veel rohkem....

Sinu valuvelgede ost on majanduslikult kaalutletud ost, mitte ost liiklusohutuse suurendamiseks, oleks plekid odavamad olnud oleks need olnud ost liiklusohutuse suurendamiseks nagunii , what a shitload on crap ausalt... mina küll seda ei usu :) A ma võin ka kõike väga ilusti põhjendada ja ennast 100x paremaks teha mõne silmis,kui vaja nii,et jah... aint,et ei näe mõtet. Kui sa tegelt ka nii mõtled ja elad siis palju õnne ja peaksid saama aasta korralikuma ja ohutusteaduslikuse eest mingi auhinna...
_________________
Õudukas : Kui su ette satub aeglane liikus ja sõidab sama teed mis sina ,kuni linna lõpuni välja....


Viimati muutis seda Maik (Nelj. Jan. 22, 2009 11:26 am). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
cabernet1
Satub siia tihti


Liitunud: 15 Aug. 2008
Postitusi: 199
Asukoht: Kelmiküla - Kivistiku tare.

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 11:24 am    Teema: Vasta viitega

Olen sinuga suhtkoht nõus.
Tagaistmel jah turvavöö olilune, kuna avarii korral võib tagaistuja liikuda oma massiga hoogsalt ette, murda maha eesistuja seljatoe ning tekitada eesistujale ränkasid vigastusi. Eesistmel seevastu aga ei aita turvavöö teisi autos olijaid kaitsta, samamoodi autost väljalendamine ei toimu tavaliselt kokkupõrkel vaid rullumisel, misalusel võiks väita, et ei ohustata ka kokkupõrgatava auto reisijaid enam, kui kokkupõrkes üldse.
Kuid kuna EV seadusandluses on enesetapp siiski kuritegu, on turvavöö kohustuslik.
Samamoodi kaldun arvama, et suhtpalju seepärast, et kõrvaltvaatajaid jälgist pildist, mida kujutab endast verine laip autost meetreid eemal, säästa.
_________________
http://www.mazdaklubi.com
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
krusty
Aktiivne külaline


Liitunud: 9 Mai 2006
Postitusi: 37
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 12:10 pm    Teema: Vasta viitega

See, et esi istmel turvavöö kinnitamine on iga ühe enda asi, on vaieldav. Üldiselt lahtise turvavööga saab rohkem viga, see aga tähendab, et haiglaravi on kallim ja see omakorda tähendab seda, et maksumaksja raha kulub rohkem.
Sama loogika rakendub muidugi paljude asjade puhul (suitsetamine, joomine jms).
Auto rullumisel on muidugi lahtine objekt ohuks teistele.

Cabernega igati nõus, et avalik foorum ei tohi heaks kiita ebaseaduslikku käitumist. Tehke oma tuuninguid, jagage ka infot, mis tehtud ja teoksil, see kõik on väga huvitav. Iga lugeja võib eeldada, et tehtavad muudatused ka kooskõlastatakse ARK ja kellega iganes. Ei ole vaja kuulutada, et pohhui seadused ja teised inimesed.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Maik
CCV Guru


Liitunud: 6 Märts 2006
Postitusi: 4613
Asukoht: 53739192

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 12:15 pm    Teema: Vasta viitega

Aga ei eeldanud ju
_________________
Õudukas : Kui su ette satub aeglane liikus ja sõidab sama teed mis sina ,kuni linna lõpuni välja....
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
vamps
CCV Guru


Liitunud: 14 Apr. 2006
Postitusi: 1165
Asukoht: Viljandi/Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 12:29 pm    Teema: Vasta viitega

Siinse foorumi üks ebameeldiv külg ongi see, et siin kohtab suht palju lapsikust ning isiklikku solvamist. Ma olen näiteks antud teemal cabernet1 poolel, miks Te kõik oma solvanguid ja laimu ka minu pihta ei loobi?
Igatahes mulle tundub ka, et varsti peaks antud teema sulgema, sest jutt hakkab väga laiali valguma ning midagi asjalikku keegi enam väga vist ei räägi.
Kaspar, Markku, panete ise lukku millalgi?
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
cabernet1
Satub siia tihti


Liitunud: 15 Aug. 2008
Postitusi: 199
Asukoht: Kelmiküla - Kivistiku tare.

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 12:46 pm    Teema: Vasta viitega

Mina lõpetan antud teema enda jaoks lihtsa avaldusega:

CCV foorum peaks olema koht, kus Viljandi autoomanikud saavad arutleda lisaks autode eripäradele ka üldisest liikluskultuurist ning suhtlemisest linnaga, mis puudutab liiklusteemasid.
Tuues siia näiteks või liiga tiheda 30 piirkiiruse kasutamise põhjendamatult, mis raiskab aega ja närve liigselt.
Tänavate kehva olukorra. Augud, poriloigud ja puhastamata libedad teed viivad otseselt autoomanike rahakotist raha välja ning linn peaks aktsiisiraha kasutama liikluse hüvanguks, mitte raiuma nagu rauda, et tuleb valida teeoludele vastav sõidukiirus. Kuna sellele suuremate velgedega autojuht reageerib nagu põhjendamatult aeglasele sõidule. Seda saame muuta koos.
Valgusfooride olukord, ülekäiguradade valgustatus ja tänavavalgustus üldse. Rattateed ja kõnniteed, mis mõjutavad meid kõiki igapäevaliikluses. Neid teemasid peaks saama arutada ning vajadusel ka sedasi linnale avalikku ühtset survet avaldades.

Car Club Viljandi kasutab oma nimes Viljandi linna nime ning hetkeseisul riivab see minu kui Viljandlase õigustunnet ning eneseväärikust, sest kuna tegemist on avaliku foorumiga, mida loetakse ka väljaspool Viljandit, jätab see kahjuks meie kodulinnast potensiaalsetele külastajatele, turistidele ning ka CCV potensiaalsetele sponsoritele pigem pätipande, kui tõsiseltvõetava paiga mulje.

Lõpuks tsiteeriks lauset "Sakalast" mis kirjutati aastaid tagasi ansambli N-Euro kirjeldamiseks: "Tola on Eesti Vabariigis ennegi tehtud, kuid miks peab järgmine tola jälle Viljandist tulema?"
_________________
http://www.mazdaklubi.com
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
krusty
Aktiivne külaline


Liitunud: 9 Mai 2006
Postitusi: 37
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 1:35 pm    Teema: Vasta viitega

Maik kirjutas:
Aga ei eeldanud ju


Ei saagi ju eeldada, kui sa ise rõõmsalt kuulutad, et su tuled ei ole seaduslikud ja et see ei koti ka üldse.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Maik
CCV Guru


Liitunud: 6 Märts 2006
Postitusi: 4613
Asukoht: 53739192

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 3:27 pm    Teema: Vasta viitega

einoh, mingi mitu korda küsitakse/pinnitakse ja eeldatakse ,et ma võibolla ei teagi lambist seadust siis muidugi ma ütlen,et kurat ma ju tegelt tean ja loomulikult panin ma nad ette täielikult teades,et kui tähte närida siis nad seal olla eesti seaduste järgi ei või. Ma võin ju valetada ka,et mind tegelt kotib ja natuke tundsin muret oma vastutustundetu käitumise pärast?

Minujaoks probleemi pole mu tuledega ja kaasliiklejaid need ei pimesta mis on siin xenoni vastaste põhiargument, unustage ära oma jutt ühesõnaga.

minge ehitage parem autosid või midagi. Korduvalt sõitnud koos udukatega politseile vastu, ei ole vaja siin foorumis "ehitajaid" vaja. Kui neile silma ei hakka ja ümberkeeramist vilkuritega vajalikuks ei pea , ju siis ikka asi on rohkem teie peades kinni.

Kellel a6/passat vms võib ju teha kõrvuti testi seina peale, reflektorid on samad. Lõppeb hala ära äkki.
_________________
Õudukas : Kui su ette satub aeglane liikus ja sõidab sama teed mis sina ,kuni linna lõpuni välja....
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
kaspar
Vana tuttav


Liitunud: 6 Märts 2006
Postitusi: 1372

PostitusPostitatud: Nelj. Jan. 22, 2009 3:35 pm    Teema: Vasta viitega

Eks igaüks teeb omad järeldused!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
kristjan
CCV Guru


Liitunud: 5 Märts 2006
Postitusi: 758
Asukoht: Tartu/Viljandi

PostitusPostitatud: Püh. Jan. 25, 2009 8:49 pm    Teema: Vasta viitega

Mõtlesin mitu korda ka selle nö "vaidluse" käigus sõna võtta, kuid ei teinud seda siiski, sest tõesti, nagu cabernet1 ütles, ajavad mõned taga õigust, mõned õiglust ning enamus mitte kumbagi. Leian, et ei ole mõtet osa võtta vaidlusest, kust ei selgu mitte midagi ning eelkõige vaielda inimestega, kes seda teha ei oska ning kes argumentide puudumise korral lähevad isiklikuks.

Kuid lugedes postitust
realgsm kirjutas:
Leian, et klubil kui sellisel puudub igasugune mõte. Kui klubi juhatus ja moderaatorid propageerivad inimesi seadust rikkuma. Seal juures õigustades enda tehtut kui pööratakse rikkumisele tähelepanu.

Leian, et pean siiski midagi ütlema.

markku vastus
markku kirjutas:
, et kuna mittetulundusühingusse äriregistris ei ole kantud mitte ühtegi foorumi kasutajat, ning ka foorum ei ole ametlikult mitte kuidagi seotud MTÜ'ga siis ei saa panna ühingut vastutama sellise asja eest.

on formaalselt küll korrektne, kuid materiaalselt mitte midagi ütlev, pigem vale. Ei ole mõtet tegeleda vastutusega ning püüda seda veeretada, vaid tegeleda tuleks probleemi sisuga. Klubi juhatus ning moderaatorid ei propageeri inimesi seadust rikkuma, ning kui keegi on kellegi postitustest valesti aru saanud, kui mõni postitus on olnud oma sisult kaheldav, või kui mõni juhatuse liige või moderaator on teinud mõne läbimõtlemata postituse, siis on see põhjus olnud tõesti läbimõtlematuses. Kinnitan, et CCV ei seisne seaduserikkumiste propageerimises ning loodan edaspidi, et kui mõne foorumiküljastaja väär seisukoht on leidnud positiivset kajastamist, mõistavad lugejad ning vastuväitjad, et need seisukohad on nende väljaütlejate individuaalsed vaated ning ei ole kooskõlas CCV vaadetega.
_________________
Lepmets & Nõges Law Firm
Jõe 13, 50104 Tartu, Estonia
www.lepmetsnoges.eu


Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   See teema on suletud: te ei saa postitusi lisada ega muuta.    Car Club Viljandi -> Vaba teema Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3

 
Hüppa:  
Te ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Te ei saa vastata siinsetele teemadele
Te ei saa muuta oma postitusi
Te ei saa kustutada oma postitusi
Te ei saa hääletada küsitlustes


Vajutage siia, et minna tagasi klubi esilehele

Car Club Viljandi © 2024