Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
DCD Satub siia tihti

|
Postitatud: Kolm. Apr. 11, 2007 12:43 am Teema: Ees küljepeal toonklaas? |
|
|
hmm mis teema sellega on minu arust võib nagu seaduse järigi olla ainult mingi 30% tooni ees aga siis linna vahel vaatan et päris mitmel autol on nagu rohkem tooni,et kas mingi seaduse muudatus on tulnud või siis lihtsalt inimestel on pohh see ment. |
|
Tagasi üles |
|
 |
markku Vana tuttav
|
Postitatud: Kolm. Apr. 11, 2007 12:52 am Teema: |
|
|
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=907638
Tsiteerin:: | Kood 607. Klaasid
Nõuded: 1) tuuleklaasi läbipaistvus juhi vaateväljas peab olema vähemalt 75%, v.a DOT tähisega tuuleklaas või enne 1985. a valmistatud sõiduki tuuleklaas, mille läbipaistvus juhi vaateväljas peab olema vähemalt 70%. Tagumises asendis oleva juhiistme seljatoest eespool asuvate sõiduki külgakende läbipaistvus peab olema vähemalt 70%, sõltumata nende valmistamise aastast. Kui tagaakna läbipaistvus on alla 70%, peavad sõiduki mõlemal küljel olema tahavaatepeeglid;
2) alates 1985. sõiduki valmistamisaastast peavad aknaklaasid olema E või e sertifitseeritud või DOT tähisega märgistatud. Enne 1985. a sõiduki valmistamise aastat peavad sõiduki aknaklaasid olema valmistatud ohutust, purunemisel kildu mitteandvast klaasist või nendele tingimustele vastavast muust materjalist;
3) juhi või tema kõrvalistuja klaasipuhasti tööalas ei tohi olla liikluse jälgimist raskendavaid kahjustusi või mõrade kogumit, nn «päikest��;
4) aknaklaaside katmiseks on keelatud kasutada materjale, mille mõjul võimendub valguse peegeldumine klaasilt;
5) E või e sertifitseeritud aknaklaaside asendamine DOT tähisega märgistatud aknaklaasidega on keelatud. |
|
|
Tagasi üles |
|
 |
DCD Satub siia tihti

|
Postitatud: Kolm. Apr. 11, 2007 1:11 am Teema: |
|
|
niiet siis lihtsalt inimestel on pohlad oki tnx |
|
Tagasi üles |
|
 |
co1b1ra Satub siia tihti
|
Postitatud: Kolm. Apr. 11, 2007 3:08 am Teema: |
|
|
Mul üks tuttav ka paneb hull tumedate klaasidega ringi. Täitsa huviga ootan (mitte pahapärast), et millal kakkuma peab hakkama. |
|
Tagasi üles |
|
 |
curtis Aktiivne külaline

|
Postitatud: Kolm. Apr. 11, 2007 3:36 pm Teema: |
|
|
viljandis oli mul ka üks tuttav kes pani lubatust tugevama tooni ja paari päeva jooksul juba oli jama ja pidi ära võtma, kuid tlnas on ikka väga paljudel autodel esiküljeklaasid toonitud ja mina pole veel kuulnud, et kellelgi jama oleks tulnud. eks ta riski värk ole. |
|
Tagasi üles |
|
 |
rain290 Vana tuttav

|
Postitatud: Nelj. Apr. 12, 2007 6:12 pm Teema: |
|
|
curtis kirjutas: | viljandis oli mul ka üks tuttav kes pani lubatust tugevama tooni ja paari päeva jooksul juba oli jama ja pidi ära võtma, kuid tlnas on ikka väga paljudel autodel esiküljeklaasid toonitud ja mina pole veel kuulnud, et kellelgi jama oleks tulnud. eks ta riski värk ole. |
Kui auto on ametlikult tehasest tulnud tooniga ei pea, ega arvatavasti ka saa,
seda ise eemaldada ning politsei ei saa midagi teha
või siis teine asi võtke Lätis Arvele.
Seal peaks selline tuuning jne lubatud olema (vähemalt mingil määral) _________________ Vene riistad, USA riistad, ikka Taivaanis tehtud |
|
Tagasi üles |
|
 |
kaspar Vana tuttav

|
Postitatud: Nelj. Apr. 12, 2007 6:58 pm Teema: |
|
|
rain290 kirjutas: | või siis teine asi võtke Lätis Arvele.
Seal peaks selline tuuning jne lubatud olema (vähemalt mingil määral) |
Minu teada, pole see enam ka lätis lubatud, kunagi oli, aga enam mitte, ehk siis peale aastat X arvelevõetud autodel ei või enam olla. Võin vabalt ka eksida. _________________ Kõik vajalik autospordiks - www.rallipood.ee |
|
Tagasi üles |
|
 |
cartman Vana tuttav

Liitunud: 10 Märts 2006 Postitusi: 2143 Asukoht: viljandi-männa, paala, viiratsi
|
Postitatud: Reede. Apr. 13, 2007 12:31 am Teema: |
|
|
oli vict jh et mingi enne 98 a arvelevõetud lätis siis võib olla toon a muidu mitte _________________ 6L diisel:D
300+kw ja ca 1000Nm
"sülearvutite remont ja hooldus" Tartus(ka saatmisega yle eesti) 51 936 191 |
|
Tagasi üles |
|
 |
curtis Aktiivne külaline

|
Postitatud: Reede. Apr. 13, 2007 6:37 pm Teema: |
|
|
to rain290
seda ma tean, aga ma pidasin silmas ise paigaldatud kilet. päris mitu tuttavat on tlnas aastaid ringi sõitnud ja ei ole veel mingit jama olnud. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Maik CCV Guru

|
Postitatud: Laup. Apr. 14, 2007 10:20 am Teema: |
|
|
panen ka võibolla endale. On tiba ilusam ja nagunii pean tagaklaasi uuesti toonima. _________________ Õudukas : Kui su ette satub aeglane liikus ja sõidab sama teed mis sina ,kuni linna lõpuni välja.... |
|
Tagasi üles |
|
 |
|