Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Pikk87 Satub siia tihti
|
Postitatud: Püh. Märts 28, 2010 5:43 pm Teema: Järelmaks eraisikult |
|
|
Tere, minu käest tahetakse autot osta aga järelmaksuga, summa pole suur 14k. kuidas teha selline leping, et se ka seaduslikult vettpidav oleks, st et ta keerab auto katusele v ei kavatse raha edasi maksta aga autot ka enam tagasi ei saa (ei taha)
kas peaks notariaalselt kinnitama ... piisab lepingul tunnistajate allkirjast või viskab paberile (olen võlgu xxx summa mille maksan xxx ajaks ja allkiri)
tahaks veidi abi ja tarka nõu, kui ja kas sellist diili teha?
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=693608&rhash=1722 kui keegi ise tahab
Viimati muutis seda Pikk87 (Püh. Märts 28, 2010 6:15 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
 |
DoriMaster Vana tuttav

Liitunud: 16 Dets. 2009 Postitusi: 972 Asukoht: You're a cock
|
Postitatud: Püh. Märts 28, 2010 5:48 pm Teema: |
|
|
Mine notari juurde, nii on kõige mõistlikum ja kindlam. Liiga palju on inimesi kes lõpus lihtsalt ei avalda soovi enam maksta või telefoni vastu võtta. Oma huvides tasuks seda teha. _________________ Kisub soojaks rsk! Thats AWESOME |
|
Tagasi üles |
|
 |
kristjan CCV Guru

Liitunud: 5 Märts 2006 Postitusi: 758 Asukoht: Tartu/Viljandi
|
Postitatud: Püh. Märts 28, 2010 5:48 pm Teema: |
|
|
ma ei näe milles probleem on, järelmaks eraisikult on ju täiesti tavaline
samuti ei näe ma notari juures lepingu sõlmimise mõtet - kui teine lepingupool otsustab lepingut mitte täita ning eirab ka su telefonikõnesid, siis notar sind siiski ei aita
sõnasta oma küsimus täpsemalt _________________ Lepmets & Nõges Law Firm
Jõe 13, 50104 Tartu, Estonia
www.lepmetsnoges.eu
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Pikk87 Satub siia tihti
|
Postitatud: Püh. Märts 28, 2010 5:57 pm Teema: |
|
|
ehk oskab keegi ka sellist lepingut näidata, on mõni blankett netis???
lihtsalt huvitav et ostja ei taha autot näha ja sissemaksuks kõigest 1k ... kibeleb kuna järgi saab tulla
edit: ei ole sellise asjaga ennem kokku puutund, lihtsalt südamerahuks tahtsin teada kas sellised asjad on tavalised ja kui lepingut ei täideta, mis siis. .. politsei? |
|
Tagasi üles |
|
 |
DoriMaster Vana tuttav

Liitunud: 16 Dets. 2009 Postitusi: 972 Asukoht: You're a cock
|
Postitatud: Püh. Märts 28, 2010 6:01 pm Teema: |
|
|
Hehee, 1k sissemaks ja kibeleb järgi tulema. Tundub olevat selline tüüpiline "Mul pole raha" isik. _________________ Kisub soojaks rsk! Thats AWESOME |
|
Tagasi üles |
|
 |
kristjan CCV Guru

|
Postitatud: Püh. Märts 28, 2010 6:09 pm Teema: |
|
|
Pikk87 kirjutas: | ehk oskab keegi ka sellist lepingut näidata, on mõni blankett netis???
edit: ei ole sellise asjaga ennem kokku puutund, lihtsalt südamerahuks tahtsin teada kas sellised asjad on tavalised ja kui lepingut ei täideta, mis siis. .. politsei? |
näidislepinguid leiad googeldades palju, kuid arvesta, et need on reeglina kohaldatud spetsiifilisteks tehinguteks, või siis just kohaldamata ning vajavad kohaldamist
kui lepingut ei täideta ei aita sind politsei, vaid kohus _________________ Lepmets & Nõges Law Firm
www.lepmetsnoges.eu
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
rt23 Aktiivne külaline
|
Postitatud: Kolm. Märts 31, 2010 12:55 am Teema: |
|
|
Järelmaksu tahtjaid palju. Enamik kaob selliste lausete peale nagu: notariaalne leping, lepingu kulu ostja poolne. Järelmaks sobib, kuni auto seisab viimse makseni minu hoovil. Ei ole küll paha inimene kuid niisama tilganäppijad tahaks kuidagi eemaldaga  _________________ Taavi&Toomas
Toomas-53365288
Taavi-56285941 |
|
Tagasi üles |
|
 |
kristjan CCV Guru

|
Postitatud: Kolm. Märts 31, 2010 3:00 am Teema: |
|
|
müü näiteks omandireservatsiooniga... _________________ Lepmets & Nõges Law Firm
www.lepmetsnoges.eu
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Mario Vana tuttav

|
Postitatud: Kolm. Märts 31, 2010 12:02 pm Teema: |
|
|
Olen elus ühe korra müünud kummimaksuga - kutt oli sellega nõus, et kuni järelmaksu lõpuni on auto minu hoovis, võtmed minu kapis ja dokumendid minu rahakotis ja mina lubasin, et autoga ei sõida (kindlustus oli niikuinii läbi). Viimast makset tuli isiklikult tasuma, läksime koos ARKi ja poiss sõitis rõõmsalt kodu poole.
Muidu, igasugune allkirjastatud paber on leping - võib kasutada ka sellist varianti, et ostu-müügilepingule kirjutate järelmaks ja tingimused ja teiselepoole märgi üles, mis kuupäevadeks peavad maksud olema tasutud. Tuttav võitis sellise lepinguga näiteks - tüüp kadus peale 3ndat makset ja tuli kasutada politsei abi. Auto saadi tagasi ning tolle tüübiga tegeleti juba teisel viisil. Samuti oli tuttav ARKis peale pannud võõrandamiskeelu, et tema teadmata autot ümber ei regata.
EDIT: leidsin ka ühe lingi - http://www.aktiva.ee/13649/Laenuleping.html?Session=d479fb05926f2980b0f03fbd5fef17df
Tinglikult võib järelmaksu lugeda ka laenuks. Maksegraafik on ju samal põhimõttel.
ehk on abi.  |
|
Tagasi üles |
|
 |
Pikk87 Satub siia tihti
|
Postitatud: Kolm. Märts 31, 2010 6:13 pm Teema: |
|
|
Vot sellest leheküljest oli väga abi palju lihtsam kui oma peaga neid punkte välja mõelda, vaid veidi kohandamist ja ongi korras ...
eks ma annan teada kuidas asi kulgeb....
Tänud... |
|
Tagasi üles |
|
 |
|